זוגיות מחוזקת בתקופה מאותגרת
קוראות וקוראים יקרים,
במידעון הקודם כתבתי על כוחה של האהבה להשפיע על חיינו ועל חיי הסובבים אותנו. הפעם אני רוצה להתמקד בכוחות שיכולים לחזק את הזוגיות מול האתגרים הרבים שאנו עוברים.
אנחנו מצויים בתקופה שבה כמעט כל משפחה בישראל מאותגרת וחיה את חייה אחרת מאשר לפני שנה. יש מי שהשינוי ברור לו ונראה בחייו ויש מי שמבחוץ זה נראה פחות. כך או כך, מה שקורה סביבנו משפיע על הנפש של כל אחד ואחת מאיתנו. ההשפעה הזאת, בין שהיא ברורה לעין המתבונן ובין שלא, היא עובדה שפועלת עלינו, הן על התפקוד שלנו והן על הזוגיות שלנו.
נושא החודש: זוגיות בתקופות מאתגרות
כאשר המציאות סביבנו מזדעזעת ומשתבשת, זה כאילו פועלים מולנו כוחות מחלישים. אנחנו פחות סבלניים, פעמים רבות נחלשים מהר יותר, מוטרדים ופחות נוכחים במציאות שלנו. נוסיף לזה את סבלן של משפחות החטופים, משפחות שחוו אובדן של היקרים להן, אובדן הבית והקהילה, משפחות שבהן בני הזוג או הילדים לוחמים, נפילות טילים, אזעקות, שיבושי לימודים ועבודה ומצב כלכלי מורכב, במילים אחרות – אינסוף קשיים ואתגרים ולא תמיד אנחנו בכלל יודעים היכן אנחנו.
בתוך כל הבלגן הזה עומדת הזוגיות שלנו או אפילו הרצון לזוגיות. בתוך כל הכאוס הזה אפשר היה לחשוב שעיסוק בזוגיות הוא מותרות. אבל לא, זוגיות היא לא מותרות. כמו ששינה ואכילה הן לא מותרות, כך גם הזוגיות.
הזוגיות היא מרכיב כל כך מרכזי בחיי כל כך הרבה אנשים, ויש לה כוח עצום לחזק או להחליש אותנו, לבנות או להרוס.
מה נוכל לעשות במצב זה כדי שהזוגיות תיהפך לכוח בונה, כוח מחזק, כוח נוכח בחיים שלנו?
ניקח לדוגמה חייל מילואים שחוזר הביתה לאשתו וילדיו. הוא מותש, מוטרד, חוזר ממוראות המלחמה, אינו יודע מתי ייקרא שוב. מה יכול אדם באווירה כזו להביא לביתו? מה צריכים לקבל ממנו בת זוגו וילדיו? מובן שיהיו פערים בין הכוחות שלו ובין הציפיות ממנו. במצב זה של המשפחה, בנות זוג רבות חשות מותשות וקצרות רוח. כמה כוחות הן יוכלו להעניק לבן הזוג, הלוחם שחזר הביתה? כיצד אפשר לגשר על הפערים כך שחזרת בן הזוג למשפחה אכן תחזק את כולם?
זה המקום להזכיר שלושה עקרונות שקשורים לזוגיות ויכולים להפוך לכוח שישמש אותנו באותם מצבים מורכבים שאנו חווים בתקופה הנוכחית:
אנחנו באותו צד
למשל, חיים במחיצת אדם שמח עוזרים לנו להיות שמחים; חיים על יד אדם מלא אנרגיה מביאים אנרגיה לחיינו. מכיוון שאנו חיים יחד ומושפעים זה מזה, יש לנו בעצם מטרה הדדית והיא שלשנינו יהיה טוב ושמח. איך מתקרבים לזה? דרך ההכרה בכך שאנחנו באותו הצד. כשאנו מכירים בזה, נוצר בדו-שיח שלנו שיתוף אינטרסים שיכול לעזור לנו לקבל את הצד השני ולגשר על הפערים שהמציאות מייצרת.
כולנו בני אדם סופיים
ככל שהחיים מאתגרים יותר, כך אנו זקוקים ליותר אנרגיית חיים כדי להתמודד איתם. עם זאת יש לזכור, כולנו בני אדם סופיים! העובדה שהחיים יותר מורכבים אין משמעה שכמות אנרגיית החיים שלנו גדלה, ולפעמים אפילו להפך.
כמות אנרגיית החיים שלנו היא סופית ואנו יכולים להשתמש רק במה שיש לנו. כל שימוש ביותר אנרגיה ממה שיש לנו, יעלה לנו ביותר אנרגיית חיים ויציב אותנו במקום חלש עוד יותר.
במציאות הנוכחית, שבה כולנו כל כך מאותגרים, מצבנו בדרך כלל הוא של חוסר באנרגיית חיים. ההכרה בכך עוזרת להבין את הקושי שלנו בלי להאשים את בן או בת זוגנו, ומסייעת לנו גם להתחשב במה שהם חווים וברמת אנרגיית החיים שלהם. התזכורת שאנו באותו הצד תעזור גם כאן.
זרימת האהבה בזוגיות
אהבה היא כוח והיא יכולה למלא אותנו בכוחות חיים. זרימת האהבה בזוגיות היא דרך טבעית של העברה וקבלה של אהבה בין בני זוג, מהלך שיכול למלא את שניהם באנרגיית חיים.
זרימת האהבה כיום פחות מוכרת ופחות קורית בין בני זוג ולכן גם האהבה וגם הכוחות שהיא יכולה להביא נלקחים מאיתנו. הסיבה לאי-ההכרה הזאת נעוצה בעבר הרחוק, ביחסים הגרועים ששררו בין גברים לנשים בתקופה הפטריארכלית. זוהי דרך שלמדנו או קיבלנו מהעבר ואנו שואפים להשתחרר ממנה. כשאנו לומדים לחזור לזרימת האהבה בזוגיות, יחד עם זרימת האהבה מתרחשת זרימת אנרגיה מחזקת בין בני הזוג, שמחזקת גם את הקשר ביניהם וגם כל אחד מהם בנפרד.
מידע על זרימת האהבה בזוגיות נמצא במאמר "זרימת האהבה בזוגיות". למי שחי בזוגיות אני ממליצה לקרוא את המאמר יחד עם בן הזוג.
מידע על ניהול יעיל של אנרגיית החיים אפשר למצוא במאמר "ניהול ואיזון אנרגיית החיים שלנו" ובמאמרים נוספים שנמצאים באתר.
מידע נוסף נמצא בספר "זוגיות הרמונית בתוכנו ובעולם" בחלק השלישי של הספר בפרק "שיפור התפקוד של החלקים הגברי והנשי הפנימיים".
כשאני בשליחות
בשלב זה בחיי ובחיי המדינה שלנו, רוב זמני מוקדש לטיפול פרטני וזוגי. אני עובדת כפול מבעבר ולכן כותבת פחות. עם זאת אני משתדלת לקדם את תרגום הספר "זוגיות הרמונית בתוכנו ובעולם" לאנגלית כדי להפיץ את הידע שבו לעולם.
לאור המצב וגם לקראת יום הכיפורים, הוזמנתי להרצות על חמלה, ושוב התברר כמה החמלה חשובה, ועוד יותר בימינו.
מצרפת מאמר חדש על החמלה, על מהי חמלה, על הטוב שהיא מביאה לחיינו, על השפעתה על סביבתנו וכיצד להגביר את החמלה בחיינו.
המאמר נקרא "החמלה ככלי אישי וחברתי". מאחלת לכם קריאה מהנה ולכולנו שנצליח להרבות חמלה בחיינו.
שאלות ותשובות
כיצד לשפר את זרימת האהבה בזוגיות?
זרימת האהבה בזוגיות היא האפשרות שבה בן הזוג רוצה להעביר לבת זוגו את אהבתו, כדי שהיא תיקח אותה ותתמלא ממנה וכדי שהוא יחוש סיפוק והגשמה בראותו אותה מאושרת.
הדבר המפתיע הוא שעל אף שזרימת האהבה היא חלק טבעי מהזוגיות, היא פחות זמינה לנו. אף על פי שאת רוב הגברים, כשהם רואים את בנות זוגם מאושרות, הדבר ממלא באופן טבעי, ולמרות העובדה שלנשים יש רצון עז להתמלא באהבתם של בני זוגן – השגת מצב של זרימת האהבה בזוגיות דורשת מודעות.
כאשר האהבה זורמת מהגבר לאישה והיא מקבלת אותה, באופן טבעי הוא מתמלא מהכוחות ומהשמחה שהיא מקבלת מאהבתו וחש סיפוק עמוק, והיא מתמלאת אנרגיה בשביל חייה שלה ולמען המשפחה וגידול הילדים.
בעבר, הכוחות הפטריארכליים עשו הכל כדי לפגוע בקשר בין נשים לגברים ובזרימת האהבה ביניהם, ואנו חיים את התוצאות של הפגיעה הזו כל זמן שאיננו מודעים לכך. החדשות הטובות הן שבהדרכה מתאימה אנו יכולים לפרוץ את החסימה הזו ולקדם את חיינו למקום מלא אהבה ואנרגיה ואת הקשר הזוגי למקום הרבה יותר קרוב וחזק.
מידע נוסף על הנושא נמצא במאמר "זרימת האהבה בזוגיות".
ספר מומלץ: נזירים מדברים
הספר "נזירים מדברים" (הוצאת בודהיספרא) נכתב על ידי הפסיכולוגית נטע דביר.
הספר סובב סביב הקשר בין טיפול פסיכולוגי מערבי ובין התהליך שעובר אדם שעוסק במדיטציה או שבחר בבודהיזם כדרך חיים, והרווח מכל אחד מהם.
הספר כולל הסברים וגם ראיונות עם נזירים בודהיסטים ממוצא מערבי. בראיונות הללו הנזירים חושפים כיצד חיו לפני ההתנזרות וכיצד עזרו להם הדרך הבודהיסטית והמדיטציות לשפר את חייהם.
הספר כולל גם ניתוחים של הראיונות הללו כדי להיטיב להבין את השפעת הבודהיזם על ריפוי נפש האדם.
הקריאה בספר מעלה שאלות רבות לגבי האפשרויות הגלומות בתרבות הבודהיסטית ובחלקים שהמערב אימץ, כמו מדיטציות, כדי לשפר את איכות חיינו. בעיניי, התנהגויות כמו חמלה, מדיטציה ועוד מעניקות לנו זוויות מבט שונות על חיינו ואפשרות לרפא חלקים כואבים בהם.
הספר הוא תמצית מחקר שערכה ד"ר דביר, שהיא פסיכולוגית קלינית המתרגלת בודהיזם על פי המסורת הטיבטית מאז 1999.
היופי שבאחדות – המחזוריות של הטבע
יצאתי ליוון לחופשה קצרה, אך בעקבות האירועים בוטלה הטיסה שלי לארץ, ומצאתי את עצמי אצל בתי במזרח ארצות-הברית. נפרדתי מהשמש היוונית ומהחופים הכחולים ולאחר שעות ספורות הגעתי לסתיו במזרח ארה"ב.
באזור זה בסתיו העצים נעשים צבעוניים, כאילו צייר מטורף שפך צבעי צהוב, אדום וכתום על הטבע והכל נראה כמו תמונה. ממש קשה להאמין שזו המציאות.
כבר הייתי בשנים האחרונות במזרח ארה"ב בסתיו, אבל גם בביקורי החמישי במקום תופעת השלכת הצבעונית משפיעה עליי באופן עמוק. אין לי ספק, זה גם היופי המהמם מסביב, אבל אולי גם, סוף-סוף, תופעה שמתנהלת כסדרה, ריתמוס חיים טבעי שנשמר למרות ההתרחשויות בעולם המטורף שסביבנו.
ריתמוסים משמעותם היא התנהלויות שחוזרות על עצמן. ריתמוסים מחזקים את הנפש שלנו וזה בדיוק מה שאנו זקוקים לו בעולם כל כך לא יציב.
זכרו, גם כשאלו ריתמוסים שאנו ממציאים או מאמצים לנו באופן אישי, הם מחזקים אותנו. מזמינה אתכם ליצור לכם ולילדיכם ריתמוסים קטנים, כאלה שתוכלו להחזיק בהם כדי לחזק אתכם ואותם בתקופה הזו. ואם הריתמוסים יהיו מחוברים לטבע, מה טוב.
קוראות וקוראים יקרים,
מידעון זה, שנכתב שנה לאחר ה-7.10, שנה של מלחמה בכל כך הרבה חזיתות, נוצר מתוך האתגר שאנו חווים כיום להמשיך את חיינו ולדאוג לעצמנו ולמשפחתנו. ניסיתי להביא כאן כלים ודרכים שנוכל להתחזק בעזרתם ולחזק את יקירינו בתוך המציאות הקשה הזו.
באהבה,
איריס
הרשמה למידעון ו/או לדיוור על הרצאות וסדנאות
איני משתפת פעילות עם ספאם, ולכן לא אעשה שום שימוש לא ראוי בפרטיכם
למעוניינים להירשם לדיוור
אנא מלאו את הפרטים הבאים: