להיות בהגשמה
קוראות וקוראים יקרים,
מגיעים אליי אנשים רבים, שמצאו את הדבר שלבם נמשך אליו, וחלקם מצויים אף בשלב מתקדם בדרך הגשמת הייעוד עצמה, והנה הפתעה! "חשבנו שכאן נעצרת עבודת ההתפתחות הפנימית, שהגענו אל הנחלה", סיפרו לי. זה מזכיר לי אימהות צעירות, שאחרי הלידה אומרות, "למה אף אחד לא אמר שאין זמן לישון…" העובדה היא שכן אמרנו שקשה למצוא זמן לישון כשיש תינוק וכן אמרנו שהעבודה נמשכת גם תוך כדי הגשמת הייעוד. עם זאת, כל השינויים שחלים בנו במהלך עבודת ההתפתחות שלנו משנים גם את האופן שבו נבצע את ההגשמה העצמית שלנו.
נושא החודש – להתפתח תוך כדי הגשמה
מי שחושב שאם אני מטפלת בזוגות או שאני כותבת ספר על זוגיות, משמע שסיימתי ללמוד את הפרק הזה בחיי, מפספס משהו מהאופי של המציאות שלנו. כשאנו עוסקים בנושא מסוים, בכל דבר שהוא, הוא פותח בפנינו רובד נוסף של שאלות ותהיות וגורם לנו לשוב ולבדוק אותו בתוכנו. זוהי בעצם הזדמנות להתפתח באותו עניין, גם אם הוא לא מופיע מתוך החיים הפרטיים שלנו.
את ההתפתחות אפשר להשיג בשתי דרכים: מסבל או מאהבה. רוב האנושות מתפתחת מסבל. כלומר, כאשר אדם חווה כמות של סבל, הסבל בסופו של דבר הופך למנוע של התפתחות. במקרה זה אין לאדם יכולת בחירה והוא מתמודד עם כל מה שהעולם מזמן לו. לעומתם, אנשים שחיים מתוך מודעות יכולים לבחור להחליף את מנוע ההתפתחות מסבל לאהבה. כאשר אנו בוחרים בנושא ההגשמה שלנו, אנו בעצם בוחרים התפתחות באותו הנושא או בנושאים שקשורים אליו, ואז ניתנת לנו ההזדמנות לבחור באופן מודע לעשות מאהבה את ההתפתחות שתגיע.
כאשר השיעורים מגיעים מתוך החיים שלנו, הם עשויים להיות קשורים לזוגיות שלנו, לבריאותנו ולדברים הכי קרובים והכי אישיים שלנו, ואי לכך גם לאיים עלינו. וכשההתפתחות מגיעה מתוך נושא ההגשמה שבחרנו, ולא מתוך חיי היום-יום שלנו, ניתן ליצור מצב שבו תהליך ההתפתחות והחיים האישיים לא קשורים זה לזה ולא מאוימים כלל. או אז חוויית הקושי, הפחד או הבהלה – פוחתת.
יש לזכור שעבור הנשמה שלנו התפתחות וצמיחה הן תנאי להגשמה שלנו. כאשר אנו בוחרים לעשות אותן מתוך אהבה, נוכל לקבל באהבה גם את הקשיים שכרוכים בהן, זה יאפשר לנו לבחור בהן בשמחה. חשוב ביותר לדעת שההתפתחות והצמיחה שקשורות להגשמה אינן מסתיימות לפני שמתחילה ההגשמה. שני התהליכים מתרחשים בד בבד, במשולב, ותומכים זה בזה.
על כן כאשר אני כותבת על זוגיות, אני מתייחסת גם לחלקים בזוגיות שלא פגשתי בחיי האישיים, וזוהי הזדמנות להשלים את ההתפתחות שלי בנושאים הללו. גם בנקודות שבהן טיפלתי בזוגיות האישית שלי אני ממשיכה את תהליך הצמיחה וההתפתחות שלי, ובעצם, בדיוק כפי שהזוגיות שלי תומכת בכתיבת הספר ובהגשמה שלי, ההגשמה שלי מפתחת אותי ואת הזוגיות שלי.
ודאי שזוהי מערכת של רווחים הדדיים. המפתח לכך הוא הידיעה שבבסיס כל פעילות שלנו עומדות התפתחות וצמיחה וכי הנפש והנשמה שלנו תמיד ייתנו להן עדיפות, גם אם באופן מודע לא הייתי בוחרת בהן. עדיף לי, אם כן, להיות מתואמת עם הנפש והנשמה שלי כדי להגדיל את הרווח מן הצמיחה וההתפתחות שלי ולחסוך את האנרגיה שעולה ההתנגדות.
מאמר חדש – הקשר בין זוגיות, התפתחות והגשמה עצמית
מאמר זה חושף זווית שונה של הקשר בין זוגיות והגשמה אישית. המאמר עוסק בדמיון שבין הדרישות ותהליכי ההתפתחות שמתאפשרים בשני התחומים ומראה את התרומה של הזוגיות להגשמה האישית. מאחלת לכם קריאה מהנה: "הקשר בין זוגיות, והגשמה עצמית"
על אנשים ומקומות
הפעם בחרתי במירב הודיה, שפגישתי איתה פתחה בפניי עולם חדש. הייעוד של מירב הוא "כוהנת אהבה", הנה מה שהיא כותבת (כשמירב כותבת "ןם" בסוף המילה, זה כדי לפנות לנשים וגברים מבלי לוותר על שום קבוצה):
שלום לכןם, שמי מירב הודיה שינגרוס ואני כוהנת אהבה. זה השלב שבו רובכןם, ואולי כולכןם, שואלים את עצמכם – מה?? מה זה אומר?? אני לומדת ומתרגלת שמאניזם מיני – כלומר, מתרגלת את המיומנות לנוע בין עולמות תודעתיים שונים דרך ובאמצעות החוויה המינית, וזאת על מנת לאפשר לריפוי עמוק להתרחש בחיי ובחיי אלו שאני נוגעת בחייהןם.
מעבר לריפוי, ככוהנת אהבה אני מחויבת לתרגולת רוחנית שמטרתה היכרות אמת עם טבעי האמיתי וחיים מתוך לב פתוח, אהבה, חמלה וחירות עמוקה.
אני נפגשת עם גברים, נשים וזוגות בתוך מרחב מקודש, שהוא אינו טיפולי בהגדרתו אלא מטרתו לאפשר מפגש עמוק של האדם עם עצמו, עם העוצמה הפנימית שלו/ה, עם האפשרות החבויה בכולנו להשתמש באנרגיה המינית ככלי שעליו ניתן "לרכוב" אל מעבר לדפוסים, האמונות והדעות שצברנו במהלך החיים, מעבר לכאב, פגיעות, אשמה, בושה, פחד, חרדת ביצוע, תחושת כישלון, אין אונות, חוסר חשק, חשק נטול שליטה, התמכרויות וכיוצא באלה, "לרכוב" על זרם החיים ולפגוש את מהותנו הטבעית, את האהבה והחופש שהננו.
במפגשים אנחנו מאפשרים לאינטימיות ולמיניות להופיע מתוך הקשבה לאמת של הרגע, הקשבה לרצון האמיתי, הבקשה העמוקה שלנו והסכמה הדדית לפתוח את הלב ולקבל את גופנו כנושא בחובו תדר של קדושה מפעימה. אנחנו נעזרים בעיסויים אינטימיים, מגע, נשימה, קול, תנועה וכלים אחרים על מנת לאפשר לכוח החיים לנוע בתוכנו, ולנו – להרפות ולהימס אל תוך נוכחות מלאה בגוף נפש נשמה שלנו, אל תוך חיבור של עליונים ותחתונים, אל תוך האהבה.
מוזמנים ומוזמנות – מירב הודיה – כוהנת אהבה טיפול מיני אלטרנטיבי ואימון למיניות משגשגת ומקודשת 050-7606078
אני מזמינה אתכם לבחור את הדרך שלכם ולתת יד אם באמצעות השתתפות בסדנאות ובהרצאות ואם דרך ההפצה שלהן.
הגיע הזמן שנזוז קדימה ביחד!
איני משתפת פעילות עם ספאם, ולכן לא אעשה שום שימוש לא ראוי בפרטיכם
ספר מומלץ: "טיפול פוליטי, פסיכותרפיה בין האישי לפוליטי"
הספר "טיפול פוליטי, פסיכותרפיה בין האישי לפוליטי" מאת ניסים אבישר (הוצאת רסלינג) הוא קריאת כיוון חברתית.
"טיפול פוליטי" עוסק בשאלה אם הטיפול הנפשי מנותק מן המצב החברתי שבו שרוי העולם והמטופל או לא. האם על המטפל לשבת בצד ולנסות לעזור למטופל להתמודד עם העולם או שיש מקרים שבהם על המטפל לנקוט עמדה מוסרית-חברתית ולפעול גם בעולם עצמו למען מטופליו?
בעולם המערבי ככלל ובארץ בפרט מקובל שהמטפל אינו מתערב בגורמים החיצוניים שמייצרים את הסבל של המטופל. הטיפול בדרך כלל מנסה לחזק את המטופל ולעזור לו למצוא כלים וכוחות כדי להתמודד עם המציאות שהוא חווה.
למשל, פרויד אבחן נשים במצבי "היסטריה" וניסה לטפל בהן. אם ננסה אנו, נשות האלף השלישי, לדמיין את מצבן של הנשים באותה תקופה, את תלותן בגברים ואת המגבלות שמנעו מהן לחיות בדרכן שלהן, האם אחת מאיתנו הייתה יכולה לחיות כך בלי להיכנס להיסטריה, דיכאון, חרדה וכו'?
הספר מעלה שאלות על גבולות הטיפול, כגון: כאשר אדם חווה אלימות קשה, האם די לחזק אותו או שיש לעשות משהו גם בקשר לאלימות עצמה?
המחבר עורך סקירה היסטורית, מתקופת פרויד ועד ימינו, של מידת ההתערבות של מטפלים בגורמים החיצוניים של הסבל של מטופליהם, ומראה שמי שעסקו בכך הכי הרבה לאורך ההיסטוריה היו המטפלות הפמיניסטיות, שלא רק עסקו בטיפול אלא פעלו גם לשינוי מצב האישה בחברה.
הסופר קורא לקהילה הטיפולית בארץ לפרוץ את גבולותיה הצרים, לשנות את הגישה הטיפולית ולקחת חלק בבניית חברה חדשה מתוך ההבנה של מה שאינו ראוי, ואפילו אסור, להשלים עם קיומו בחברה.
מחבר הספר מרצה בביה"ס לפסיכולוגיה במרכז הבינתחומי ומכללת סמינר הקיבוצים. ממקימי קבוצת "פסיכואקטיב", של מטפלים למען זכויות אדם, דיאלוג ושלום. חוקר את יחסי הגומלין בין הפסיכולוגיה (והפסיכותרפיה בפרט) ובין הפוליטיקה, במובנה הרחב.
לספר נודעת חשיבות רבה בעיניי ובמהלך קריאתו יכולתי אף לראות את העבודה שלי, בהקשריה הרחבים יותר, בתרומתה לשינוי פני החברה בארץ וכן בפתיחת האפשרות למטופלים שלי להצטרף לתרבות החדשה ההולכת ומתהווה היום.
אני מזמינה אתכם לבחור את הדרך שלכם ולתת יד אם באמצעות השתתפות בסדנאות ובהרצאות ואם דרך ההפצה שלהן.
הגיע הזמן שנזוז קדימה ביחד!
איני משתפת פעילות עם ספאם, ולכן לא אעשה שום שימוש לא ראוי בפרטיכם