שותפות ועבודת צוות
קוראות וקוראים יקרים,
בחודש יוני חגגתי את השקת ספרי "זוגיות הרמונית בתוכנו ובעולם, מדריך לזוגיות והגשמה עצמית".
האירוע התקיים בחצר ביתי והיה צורך להכין את המקום, לארגן את הכיבוד, להיערך למכירת הספרים, לבנות את התוכן, לדאוג לצלם וידיאו ועוד ועוד אינסוף פרטים. אם הייתי מנסה לעשות הכל בעצמי, בערב עצמו הייתי מותשת. כאשר שיתפתי חברות ואנשים שהיו סביבי, רבים רצו לקחת בזה חלק.
נושא החודש: עבודת צוות בגובה העיניים
בהכנת ערב ההשקה השתתפו ועזרו כל כך הרבה אנשים, עד שאפילו ניהול ההתארגנות נראה מורכב. אבל במקום לעשות הרבה בעצמי או לנהל את מה שקורה, הסתובבתי בין האנשים שהתנדבו להכין את הערב ושאלתי במה הם רוצים לעזור. הבאתי את מה שנזקקו לו ונתתי להם חופש לייצר את מה שנדברנו באופן שלבם חפץ.
בתוך זמן קצר מאוד הערב התרומם. בתוך שקט נעים, ראיתי אנשים שהיו שקועים בעשייה, אחרים התקבצו ותמכו זה בזה, מי שסיימו את מה שעשו חיפשו היכן עוד אפשר לעזור. הכל קרה בשמחה, באהבה, בתמיכה הדדית, והאירוע נבנה עם צוות שהתגבש גם הוא תוך כדי עשייה.
אותה אהבה ששרתה בין המשתתפים לקראת הערב ליוותה את האירוע כולו. היא הייתה כל כך נוכחת, שניתן היה לנשום אותה. כולם דיברו עליה, כולם דיברו אותה. התחושה באירוע והיופי שלו היו מעבר לכל דמיון, לפחות מעבר לדמיון שלי.
אז מה אִפשר לקסם הזה להתרחש?
הקסם הזה התאפשר בזכות העובדה שמי שפעלו בהכנת הערב עשו זאת מאהבה ומתוך כבוד לכולם. הוא התאפשר גם כי לכל אחד היה מקום לרעיונות שלו מכיוון שכולם היו שווים, לא הייתה היררכיה, כולנו היינו בגובה העיניים. מכיוון שכולנו היינו שווים בעשייה, היה מקום לאהבה של כל מי שהיה שם להתממש.
התוצאה הייתה יופי, שמחה וחוויית אהבה שנשאה אותי על כנפיה כל הערב ועוד ימים רבים אחר כך.
גם בבניית האתר של השיטה "זוגיות הרמונית" חווינו, כל צוות הפיתוח, תחושה דומה של שותפות. שותפות שנתנה מקום וכבוד ליכולות של כולם ולרעיונות של כולם, ואמנם האתר שנבנה הוא יפה במיוחד ונעים.
בהזדמנויות הללו ראיתי שהאופן שבו אנו ניגשים לפרויקט, גדול כקטן, והאנרגיה שאנו מביאים קובעים גם את איכות התוצאה וגם את תחושת השותפים לעשייה.
ואם נחזור לשיטה "זוגיות הרמונית", נראה שגם בתוך הזוגיות יש צורך בשותפות וישנם פרויקטים רבים משותפים לבני הזוג. פעמים רבות אנשים חושבים שאם הם לא ינהלו את השותפות הזו, היא לא תפעל. מניסיוני, ההפך הוא הנכון. השותפות תפעל הכי טוב אם נביא לשותפות אהבה ונניח לכולם להיות חופשיים לייצר את החלק שלהם בשותפות. וכשמדובר במשפחה, גם הילדים יכולים להיות חלק מהצוות.
כשאני בשליחות
בתאריך 31.7.22 אנחה מחזור חדש של הסדנה "זוגיות הרמונית לשיפור ביחסים בהגשמה ובאיזון".
זוהי סדנה להיכרות ותרגול של החלקים הגברי והנשי שבתת-מודע על כל תפקידיהם: ריפוי ויצירת זוגיות, קידום היכולת שלנו ליצירת חזון וההגשמה שלו וכן קידום האיזון שלנו בין רוח וחומר.
להסבר קצר על השיטה אני ממליצה לצפות בסרטון "על השיטה זוגיות הרמונית".
הרצאה חדשה - "כשהזוגיות עומדת להתפרק"
יותר ויותר אני פוגשת זוגות שהגיעו לקצה הדרך, שאינם יכולים להמשיך יחד ואינם יודעים אם יש בכלל דרך משותפת. ואכן, שאלה ראשונה במעלה היא כיצד יודעים אם באמת נעשה כל מה שאפשר כדי לשפר את החיים והזוגיות לפני שמפרקים אותה, ומה מתאים לעשות במצב כזה? שאלה נוספת היא אם מפרקים, כיצד עושים זאת באופן יחסית נעים?
שאלות אלו יקבלו מענה בהרצאה, שתתקיים ללא עלות ב-10.8.22 בשעה 21:00
ההרצאה תועבר בזום. לקבלת לינק הכניסה יש להירשם מראש.
כהקדמה להרצאה אני ממליצה להקשיב גם להרצאה האחרונה שלי "להיות אינדיבידואל בתוך זוגיות":
הרצאות רבות נוספות נמצאות בשני האתרים שלי – להרצאות בנושאי זוגיות היכנסו לאתר השיטה "זוגיות הרמונית" ולהרצאות בנושאים נוספים (כגון אדם רגיש מאוד, אנרגיית חיים ועוד) היכנסו לאתר הכללי שלי. בחרו את ההרצאות המתאימות לכם בזמן שמתאים לכם, ואם נכון לכם, הפיצו הלאה את הידע כדי שגם אחרים יוכלו ליהנות ולהיתרם ממנו.
בנוסף, ניתן להתעדכן בתאריכי ערבי התרגול הקרובים בעמוד בטבלת האירועים.
שאלות ותשובות
מה קורה כשבני זוג מסיימים לדחוף זה את זה להתפתחות?
כשאני עובדת עם זוגות, אני מראה להם כיצד כל אחד מהם דוחף את השני להתפתחות. אפשר ממש להיווכח שבמקומות שבן זוג אחד אינו מתפתח, בן זוגו מתגייס לדחוף אותו להתפתחות, גם אם שניהם אינם מודעים לזה. אני קוראת לזה "החוזה הנשמתי של בני הזוג" – הבטחה לא לוותר על ההתפתחות של מי שאנחנו אוהבים. אבל אז עשויה לעלות השאלה (ואולי הפחד) "ומה יקרה כשזה יסתיים?"
אז זהו, תהליך ההתפתחות לא ממש מסתיים, וככל שאנו מתפתחים ומתנדבים להתפתח בעצמנו, בן הזוג שלנו פחות צריך לדחוף להתפתחות והדבר מפנה יותר זמן ומקום למרחב המשותף של בני הזוג. "ומה נכנס במקומה?" נכנסות אהבה, שותפות, תמיכה הדדית ואפשרות לייצר בזוגיות את המקום הבטוח שממנו אנו צומחים אל ההגשמה שלנו. מאותו מקום שאליו נביא בסוף היום את האתגרים וההצלחות שלנו, נקבל כוחות ונצא ליום הבא מלאים בכוחות חדשים ובאהבה. למי שעדיין לא הגיע לשם, כדאי מאוד לעשות את ההתפתחות שהזוגיות מביאה ולהגיע למימוש האפשרות הזו.
ספר מומלץ: "ההסכמה החמישית" מאת דון מיגל רואיס, דון חוזה רואיס
את הספר "ההסכמה החמישית" כתבו דון מיגל רואיס ובנו. הספר מתחיל בהסבר כיצד עובד המוח האנושי וכיצד מגיעות מחשבות לראשנו, תוך כדי אזכור ארבע ההסכמות מהספר "ארבע ההסכמות", שכתב דון מיגל רואיס.
אחד הדברים שנפרס לאורך הספר הוא ההשפעה של המחשבות שלנו עלינו, על מה שאנו בוחרים להאמין בו ועל איכות החיים שלנו.
הכותבים מראים שהדברים שהשכל בוחר להציג לנו כמחשבות הינם, בדרך כלל, רחוקים מהמציאות, מרחיקים אותנו מהמציאות ופוגעים באיכות חיינו.
קריאת הספר הקטן הזה אִפשרה לי לקבל פרספקטיבה מעניינת מאוד על היחסים שיש לנו עם המחשבות שלנו וללמוד כיצד אנו יכולים להתחיל לנהל אותן במקום שהן ינהלו אותנו.
במובן מסוים, הספר מנטרל את השליטה של המחשבות עלינו ומאפשר לנו חופש לבחור במה להאמין וכיצד אנו רוצים לחיות.
בעיניי, "ההסכמה החמישית" הוא ספר קטן עם מסרים גדולים ומשני חיים.
זוגיות הרמונית
היופי שבאחדות
אחרי אירוע ההשקה המרגש נסעתי לחופשה עם בתי לברלין. ברלין היא כרך גדול מאוד ואחד הדברים שאני אוהבת בה הוא שמשולבות בתוכה, בתוך האורבניות, המון פינות טבע בגדלים שונים. יצא לי כבר לבקר שם בפארקים גדולים וקטנים, לראות אגמים מפוזרים בין השכונות וכן שבילי טיול שמשכיחים מההולך בהם שהוא צועד בתוך עיר ושרק הטבע מסתיר אותה מעיניו.
בשיחה עם אחד התושבים הוא סיפר לי שיש בעיר חיות בר רבות, שועלים, בונֶה באגמים וכל מיני ציפורים. אני עצמי פגשתי המון ברווזים, אווזים וברבורים.
בברלין מקדישים מחשבה רבה לסוגיה איך לאפשר לטבע להמשיך להתקיים גם באזורים של בתים. למשל, אגם Weissensee, שנמצא בלב שכונת מגורים. זהו אגם יחסית גדול, ומכל גדות האגם רק לאחת מהן מותר לאנשים להיכנס ולטבול במים. בכל שאר הגדות אפשר לבלות על היבשה – ושם במים נמצאת רק אוכלוסיית עופות המים השונים.
בכל מקום שאליו פונים אפשר לראות עצים ענקיים אשר איש אינו גוזם אותם, כך שבין הבתים יש המון ירוק. הטבע נקי, ללא שקיות ניילון או שאריות מזון והתושבים שמים לב לכך ושומרים שיישאר נקי.
לאנשים ששוחחתי איתם מאוד אכפת מנושא האקולוגיה בעולם ועוד יותר – מהטבע שסביבם. אני מאחלת לנו שגם אנחנו נעסוק כך בשימור הטבע שלנו ונאפשר לו להקיף אותנו ולשמח אותנו.
לסיכום, גם השותפות ועבודה בצוותים השתנתה עם כניסת האידיבידואל לחיינו. השותפות החדשה דורשת מאיתנו לתת לשותפים שלנו מקום, וגם ליצירתיות שלהם.
פעולה משותפת שבה יש כבוד לכולם (בגובה העיניים), גם תאפשר לקבל הרבה יותר מכל אחד מהשותפים וגם לייצר חוויה טובה שתשפיע על המשך היחסים בין השותפים. בזוגיות זה ישפיע על הקשר עם בן הזוג שלנו בפרט ועל התחושה בזוגיות בכלל.
באהבה,
איריס
הרשמה למידעון ו/או לדיוור על הרצאות וסדנאות
איני משתפת פעילות עם ספאם, ולכן לא אעשה שום שימוש לא ראוי בפרטיכם
למעוניינים להירשם לדיוור
אנא מלאו את הפרטים הבאים: